fbpx

26 lägenhetstak läggs om i Vivalla på beställning av ÖBO: ”Arbetet flyter på bra”

DELA INLÄGGET?

Solen skiner och arbetskläderna från vintern har bytts ut till shorts. Garantitak har flera stora projekt i gång i Örebro. På Balladgatan och Prosagatan i Vivalla arbetar de med omläggning av totalt 26 tak på beställning av ÖBO.

 

På Balladgatan samarbetar Nicklas och Janis med renoveringen. Med ett tak nyligen färdigställt återstår sex stycken innan projektet går i mål.

 

Vivalla är ett område som Garantitaks beställare ÖBO satsat på att förnya sedan 2012. Och med nyrenoverade tak ökar livslängden och kvaliteten på lägenheterna i området.

 

”Det rullar på!”

 

– Vi gör en omläggning av samtliga tak och är snart klara med det andra taket. Det tar omkring två veckor att färdigställa ett tak. Vi lägger nytt tätskikt, nya plåtar och fixar förhöjda luckor. Det rullar på! berättar Nicklas.

 

Ett utmanande moment på Balladgatan har varit att flytta genomföringarna på taket, då de var placerade för nära hindren för att bli godkända för montering:

 

– Vi måste flytta ut dem och det är det vi håller på med nu. Det är lite extra jobb med det, men det går bra, säger Nicklas.

 

”Skönt att våren är här”

 

Efter en lång vinter med tuffa väderförhållanden är det skönt att äntligen ha enklare väder att jobba med.

 

– Det är skönt att våren är här. Arbetet flyter på bra och det går enligt tidsplanen. ÖBO är en jättebra beställare, säger Nicklas.

 

Några minuter bort, på taket vid Prosagatan, skiner vårsolen och radion är på. Där samarbetar Timmy och Peter. Precis som på Balladgatan flyter arbetet på bra:

 

– Det rullar på här också. Vi gör alla 19 tak här och har kommit en bra bit på vägen! säger Peter.

PRO FE SSI ONE LLA

TAKLÖSNINGAR.

GARANTITAK I KUMLA AB

Besök: Marsvägen 16, 692 34 Kumla