fbpx

Kvarteret Harven får nytt tak

DELA INLÄGGET?

Kvarteret Harven i Hallsberg får en välkommen uppfräschning och ett nytt tak. Det var i höstas som Garantitak vann Hallbos offentliga upphandling. – Vi har två etapper på kontrakt och två på option, berättar Adam Gunnarsson, projektledare och delägare hos Garantitak.

Arbetet med den första etappen började i mitten på december. Då fick Garantitak först byta ut sådant som var ruttet, exempelvis råsponten och vissa takstolar. Därefter har arbetet flutit på bra för takläggarna på plats som redan har hunnit med ungefär 75 % av den första etappen.

– Det blir bland annat nytt tak, snörasskydd och gångbrygga. Allt ska klara dagens normer. Jag tror vi är klara med etapp ett under vecka 5. Efter det ska de putsa färdigt fastighetens fasad och färdigställa allt innan vi flyttar över ställningen och kan fortsätta med nästa etapp. Där blir det en liten paus för oss.

Den första etappen är cirka 1 360 kvadratmeter stor och tillsammans landar de fyra etapperna på omkring 6 320 kvadratmeter. Så här långt har arbetet inte bjudit på några överraskningar – förutom en sak då.

– Vädret har varit en överraskning! Fem plus i januari är lite oväntat men det är bara positivt. Annars har det flutit på bra, inga konstigheter alls.

Ett problemfritt projekt kräver i regel inte mycket kontakt med beställarna. Med jämna mellanrum gör Adam ändå avstämningar och kan konstatera att det ser bra ut för båda parter.

– Det är främst jag som håller kontakten med Hallbo. Så här långt har de varit nöjda med killarna och nöjda med arbetet vi utfört. Vi sköter oss själva i stort sett hela tiden.

I vår är det slutbesiktning för de två första etapperna. För alla fyra etapper uppskattas takläggningen på Kvarteret Harven pågå fram till hösten 2021.

PRO FE SSI ONE LLA

TAKLÖSNINGAR.

GARANTITAK I KUMLA AB

Besök: Marsvägen 16, 692 34 Kumla

Post: Box 16, 692 21 Kumla