fbpx

Lyrikgatan i Vivalla

DELA INLÄGGET?

19 stycken fastigheter på Lyrikgatan i Vivalla står inför en omfattande renovering. Taken på samtliga fastigheter har konstruerats om och Garantitak har anlitats för att slutföra de sista delarna.

Idag träffar vi Amar som arbetat på Garantitak i åtta månader. Han inledde sin tid på firman med fem månaders praktik innan han i somras gick över till att bli anställd. Sedan en månad tillbaka har han tillsammans med sin kollega fått arbeta med taken på Lyrikgatans fastigheter.

– Vårt uppdrag är att slutföra renoveringen genom att lägga takets tätskikt. Vi rullar därför ut 12,5 meters papprullar som vi fäster på taket. Inte mer komplicerat än så, säger Amar.

Garantitaks projekt på Lyrikgatan tilldelades av Skanska för cirka ett år sedan. Då blev de anlitade att utföra tätskiktsarbetet på den första etappen, som omfattar tio fastigheter.

– Idag har vi gjort klart taket på sju stycken fastigheter och är snart klara med det åttonde. Därefter kommer vi att få vänta cirka en vecka innan vi kan börja med nummer nio, förklarar Amar.

Amar och hans kollegor som håller till på renoveringsarbetet sammanfattar projektet som väldigt bra. Det är en god stämning och arbetet utförs enligt tidsplanen. De har även fått god respons av sina beställare på Skanska och har såldes blivit tilldelade att få utföra arbetet av etapp två och tre också.

– Det känns riktigt kul faktiskt. Jag har trivts bra i detta projekt och med mina kollegor. Vi hjälper varandra och är precis som en liten familj. Det har gjort att arbetet också blir lättare att utföra och att tiden går fort om dagarna. Jag är glad att jag hamnade på Garantitak, avslutar Amar.

PRO FE SSI ONE LLA

TAKLÖSNINGAR.

GARANTITAK I KUMLA AB

Besök: Marsvägen 16, 692 34 Kumla

Post: Box 16, 692 21 Kumla