fbpx

50 000 kvm tak på Dollarstores nya centrallager i Örebro

DELA INLÄGGET?

Åtta av Garantitaks montörer är på plats på det stora taket och arbetar för fullt. Tusentals kvadratmetertak återstår för dem att bli klara med till slutet av januari 2021. Projektet kan sammanfattas som utmanande – men har hittills gått bättre än planerat.

Tre fulla veckor har takmontörerna arbetat på den stora byggnaden som kommer att bli Dollarstores nya centrallager. Under denna tid har de hunnit bli klara med cirka en fjärdedel av hela taket. Då höstvädret lyckats hålla sig någorlunda bra i Örebro har de till och med lyckats hamna före tidsplanen. Något som verkligen kommer uppskattas när den kalla vintern närmar sig och arbetet begränsas.

– Vi får hoppas att snön inte kommer förrän ledigheten börjar sådär lagom till jul. Projektet är utmanande redan som det är nu. Plåtslagarna är väldigt snabba med sitt arbete, så vi har fått hissa upp vårt material med lyftkranen flera gånger i veckan. Ju mer de hinner bygga desto mindre plats har vi för lyftkranen att nå in till mittersta delen av taket, säger Tomas Hagström, VD på Garantitak.

Byggnaden kommer även att innehålla kontorsplatser till Dollarstores anställda och det verkar som att denna del av byggnaden ska färdigställas först.

– Av den anledningen måste vi kunna koncentrera oss på att jobba och få tätt tak så att de kan fortsätta med installationerna under oss. Vi lastar av så mycket material vi kan just nu och förhoppningsvis behöver vi bara göra det i någon vecka till, tillägger Tomas.

Vidare kan projektet sammanfattas som mycket bra. Samarbetet mellan Garantitak och platsledningen har fungerat kanon och även leveranserna av Paroc, Sika och Finnfoam har gått felfritt. Deras beställare Logistic Contractor är nöjda med Garantitaks framfart och vad som hittills hunnit ske uppe på taket.

PRO FE SSI ONE LLA

TAKLÖSNINGAR.

GARANTITAK I KUMLA AB

Besök: Marsvägen 16, 692 34 Kumla

Post: Box 16, 692 21 Kumla