fbpx

Koppartaket ersätts på Bregårdshallen i Karlskoga

DELA INLÄGGET?

Taket på Bregårdshallen är ett av flera projekt som är i gång i Karlskoga just nu. Här ersätts den gamla kopparn för att få taket tätt med nya lager tätskikt i stället, varav det understa skiktet gör premiär för takläggarna på Garantitak.

 

Arbetet med att riva och frakta bort det nästan 1 000 kvadratmeter stora koppartaket började i mitten av april, för drygt två veckor sedan.

 

– Koppartaket har varit problemfyllt under en längre tid, berättar Tomas Hagström, VD på Garantitak. Så det vi har gjort är att vi haft hjälp av EH:s plåtslageri med att demontera kopparn, för att sen lägga två lager tätskikt och börjat montera ny taksäkerhet.

 

Hållbar underlagspapp utan torktid

 

Under omläggningen har man passat på att ta bort överflödiga ventilationstrummor på taket och monterat tre nya inspektionsluckor. Därefter har två lager tätskikt rullats ut och snörasskydd börjat komma på plats.

 

För takläggarna på Garantitak gör den nya blå underlagspappen Base Syntan debut.

 

– Det är ett extra skydd och den har kortare torktid, så efter en regnskur ska vi i stort sett kunna jobba på en gång. Det är några av fördelarna. Nu har vi ju inte märkt av det så mycket här för vi har ju haft sånt här väder nästan hela tiden, säger Tomas och skrattar.

 

”Bra beställare”

 

Nu kvarstår bara dagar av projektet. Det som återstår för takläggarna är att lägga ut de sista rullarna tätskikt och montera snörasskydd längs takfoten på bägge sidor, samt att installera ett nytt vajersystem på nocken för livlina.

 

Därefter kan plåtslagarna komma tillbaka för de sista pusselbitarna med gavelbeslag och plåtavslut innan projektet är helt klart.

 

För Garantitak har det varit ett lyckat projekt, bland annat tack vare bra samarbeten med EH:s Plåtslageri, ställningsbyggaren Xervon och inte minst beställaren Karlskoga kommun.

 

– Nu har det varit en del projekt åt Karlskoga kommun och det har funkat väldigt bra, det är en bra beställare. Förutom här håller vi till på Karlbergskolan i Karlskoga, imorgon startar vi på Aggerudsskolan och nyligen har vi varit på både Kupolen och Stråhallen. Det är kul!

PRO FE SSI ONE LLA

TAKLÖSNINGAR.

GARANTITAK I KUMLA AB

Besök: Marsvägen 16, 692 34 Kumla

Post: Box 16, 692 21 Kumla