fbpx

Renovering av Lillåns skola

DELA INLÄGGET?

Sedan februari månad har Lillåns skola genomgått en renovering. Skanska står för projektet och har tilldelat Garantitak ansvaret för allt takarbete.

På Lillåns skola innebär renoveringsarbetet att stammar och fönster kommer att bytas samt att det blir en ny putsfasad. De håller även på med en tillbyggnad av skolan på 930 kvm med sex nya klassrum. Vad gäller taket kommer endast ett nytt tätskikt att läggas. Ett arbete som Garantitak beräknas vara klara med på mindre än en vecka.

– Eftersom vårt arbete inte innebär något omfattande så blir vi klara här på bara några dagar. Det är delvis tack vare att det är ett smidigt och platt tak med utvändig avvattning – men också för att det inte är så mycket takyta. Vi räknar cirka 420 kvm ungefär, berättar Tomas Hagström som är VD på Garantitak.

Det är i byggnaden som tillhör skolans förskoleelever upp till årskurs 6 som Garantitak utför takarbetet. Majoriteten av byggnadens tak består av röda tegelpannor men mittendelen består av ett platt tak, som Tomas förklarade ovan.

– Eftersom vi arbetar på en plats där många barn finns i närheten måste vi ta större hänsyn till allt vi gör, det gäller allt från bilar, transporter och lyft. Men allting har skötts väldigt bra hittills. Vi tar ner allt från taket varje kväll och ser till att reglerna följs till punkt och pricka.

Utöver att lägga ett nytt lager med tätskikt på taket arbetar Garantitak med byggnadens taksäkerhet. På taket kommer de att montera fästöglor för livlinor och på stegarna fäster de glidskydd.

Garantitaks arbete beräknas vara helt färdigt om några veckor, då de kommer behöva komma tillbaka för att göra fåtal kompletteringar. Skanskas renovering planeras däremot vara klart redan till hösten.

PRO FE SSI ONE LLA

TAKLÖSNINGAR.

GARANTITAK I KUMLA AB

Besök: Marsvägen 16, 692 34 Kumla

Post: Box 16, 692 21 Kumla