fbpx

Ålkilsplan i Lindesberg

DELA INLÄGGET?

Tätskikt, plåtläggning och taksäkerhet är vad Garantitak just nu arbetar med i området Ålkilsplan i Lindesberg. Det är taken på fem fastigheter som tillhör Brf Ålkilsborg som renoveras för att förstärka dess säkerhet och kvalitet som därmed ökar takens livslängd.

Den 30 mars inleddes takarbetet med fastighet 1 av 5 som Garantitak blivit kontrakterade av Brf Ålkilsborg att renovera. Idag, fyra veckor senare, träffar vi Linus Hedlund som berättar mer om hur arbetet sett ut.

– Projektet här på Ålkilsplan har gått ut på att lägga på nytt tätskikt uppe på det befintliga tätskiktet. En renovering som märkbart var nödvändig då det tidigare takpappet var riktigt dåligt. Detta arbete kommer göra stor skillnad för fastigheterna, sammanfattar han.

Vidare förklarar Linus att de även kommer lägga ny fotplåt och klä in rökluckorna på taket med både tätskikt och plåt för att skydda dem på bästa sätt. Enligt Boverkets byggregler (BBR) måste det ses till att servicearbeten på taken ska kunna ske under säkra former: såsom att ta sig upp, förflytta sig och arbeta på fastighetens tak. Således har Garantitak även kompletterat taksäkerheten på samtliga fastigheter för att allt ska fungera bra.

Hur tycker du att arbetet i Lindesberg har gått, Linus?
– Jag tycker allt har gått bra hittills. Vi är just nu klara med tre hus så det går enligt plan. De två första veckorna blåste det ganska mycket och ibland har det varit lite isigt här uppe på taket, men det var inget som påverkades oss i det långa loppet. Vi har ju under de senaste veckorna faktiskt fått en riktig försmak av sommaren, så det jämnade ju ut sig, som det oftast brukar göra!

Nu återstår alltså arbetet med de två sista fastigheterna som båda beräknas vara klara nu i maj. Linus och hans kollegor har goda förväntningar på slutresultatet och ser fram emot slutbesiktningen.

PRO FE SSI ONE LLA

TAKLÖSNINGAR.

GARANTITAK I KUMLA AB

Besök: Marsvägen 16, 692 34 Kumla

Post: Box 16, 692 21 Kumla