fbpx

Täta tak till SKF i Katrineholm: ”Lite som backträning”

DELA INLÄGGET?

SKF är en av världens ledande leverantörer inom rotation och är representerat i fler än 130 länder. På industritaket i Katrineholm arbetar Pär och Garantitak med en omläggning av det 4 000 kvm stora taket.

 

Pär har arbetat på tak i över 20 år varav de fyra senaste åren som takläggare på Garantitak. Tillsammans med sina kollegor Amar, Janis och Roger håller han nu till på industritaket i Katrineholm.

– Jag trivs riktigt bra! Det är ett bra företag att arbeta på och trevliga kollegor, säger Pär. Nu har vi varit mellan fyra och sex man här hela tiden så vi har kunnat ha ett rätt så bra tempo.

Arbetet på SKF Mekan, där bland annat lagerhus tillverkas i industrin, började i september. För takläggarna på Garantitak har fokus legat på de många branterna som taket består av.

 

”Några moment att sy ihop”

 

– Vi har prioriterat branterna för att få de klara innan eventuell frost. Hittills har vi haft tur med vädret och det har funkat bra, men det är mycket upp och ner. Det blir lite som backträning, säger Pär och skrattar.

Utöver branterna görs rännorna i ordning och även på de plana ytorna läggs nytt tätskikt. Totalt är det 4 000 kvadratmeter det rör sig. Ett lagom stort projekt enligt Pär som ser att målsnöret på SKF börjar närma sig.

– Det är några moment att sy ihop och det sista blir krönen sen. Då plockar vi bort räckena och så samkör vi vissa delar tillsammans med plåtslagarna. Det kommer att gå bra, det mest tidskrävande är ju branterna så vi har nog bara någon vecka kvar här skulle jag tro. Det är ett bra projekt!

PRO FE SSI ONE LLA

TAKLÖSNINGAR.

GARANTITAK I KUMLA AB

Besök: Marsvägen 16, 692 34 Kumla

Post: Box 16, 692 21 Kumla