fbpx

Takarbetet igång på Hagabergs nya lokaler: ”Gått över förväntan”

DELA INLÄGGET?

På beställning av ÅV Bygg lägger Garantitak nästan 4 000 kvadratmeter tak i Askersund, under vilket Hagaberg kommer att bedriva sin verksamhet. Vårvädret har växlat men arbetat har gått snabbt framåt för montörerna på plats.

– Vi kunde börja med takarbetet här igår. Då snöade det och idag är det shortsväder, men det har gått bra för oss. Vi har redan lagt 700 kvadratmeter isolering så det har gått över förväntan så här långt för oss, berättar Andreas Hagström.

Projektet är något av ett standardjobb för Garantitaks montörer. Det nästan 4 000 kvadratmeter stora taket ska täckas med isolering och ljusgrå takduk i PVC, och därefter ska taksäkerheten monteras enligt Boverkets byggregler (BBR).

Längre bort på taket och parallellt med Garantitaks arbete lyfter kranlyften upp mer takplåt som kommer att bli grunden för takmontörernas fortsatta isoleringsarbete.

– Normalt sett gör vi det här på tre veckor, men här behöver ni nog sakta ned lite faktiskt. Vi behöver samverka med de andra entreprenörerna på plats och förhålla oss till deras arbete, så det här kommer nog att vara klart på fyra-fem veckor istället. Det krävs lite dialog men det har gått bra.

Hagabergs nya lokaler är ett av flera projekt som Garantitak har haft tillsammans med beställaren ÅV Bygg. Med sol i sikte förväntas arbetet för de fyra takmontörerna i Askersund fortsätta rulla på i samverkan med de andra entreprenörerna.

– Vi har gjort en del uppdrag åt ÅV Bygg tidigare, bland annat i höstas på ITS i Åsbro, så vi är vana att samarbeta med varandra. Arbetet är relativt stort men jag räknar med att det kommer att fortsätta flyta på så här ungefär. Nu har vi ju dessutom fått fantastiskt väder att jobba i!

PRO FE SSI ONE LLA

TAKLÖSNINGAR.

GARANTITAK I KUMLA AB

Besök: Marsvägen 16, 692 34 Kumla

Post: Box 16, 692 21 Kumla