fbpx

Duon lägger om taket på Folkasboskolan: ”Har jobbat ihop i 15 år”

DELA INLÄGGET?

Folkasboskolan får nytt tätskikt. På plats för att lägga om taket i Pålsboda är Timmy och Peter från Garantitak. En duo som håller i hopp i vått och torrt.

 

Det är en morgon när bilrutor skrapas. Den första frosten har kommit. Men på taket på Folkasboskolan ler solen mot Timmy och Peter som ler lika stort tillbaka.

– Det här är det perfekta vädret att jobba i, säger Timmy. Solen skiner och vi kan vara säkra på att vi slipper regn. Vi försöker alltid hålla koll på väderprognoserna och planera därefter.

Idag ligger fokus på kanterna där det är som lättast att torka upp den frost som de smälter bort med gasolbrännaren. Och arbetet har redan kommit långt.

Efter en och en halv vecka är större delen av det nästan 600 kvadratmeter stora taket lagt, hängrännor är upphängda och nya fotplåtar på plats. Nu kvarstår bara ett par dagars arbete.

– Det har gått riktigt bra och inte varit några konstigheter alls. Det kom regn till och från i början som störde lite, men de sista dagarna har det varit bra.

 

”Vi jobbar bra tillsammans”

 

Timmy och Peter har arbetat på Garantitak i fyra år, oftast tillsammans i ett team om två när det inte är större projekt. Men deras gemensamma historia från olika tak runt om i landet sträcker sig betydligt längre tillbaka än så.

– Jo men vi trivs jättebra, det gör vi. Vi har ju hängt ihop några år nu också, säger Timmy.

– Ja, vad kan det vara. Det är nog 15 år som vi har jobbat ihop nu, säger Peter.

15 år. Det talar sitt tydliga språk. Kollegorna trivs ihop.

– Det har blivit så, vi jobbar bra tillsammans helt enkelt. Vi brukar få höra att vi låter som ett gift gammalt par och det ligger säkert något i det, säger Peter och skrattar.

– Ja vi är inte alltid överens om allt såklart, fortsätter Timmy. Men det är mycket humor också! Vi fungerar väldigt bra som team.

PRO FE SSI ONE LLA

TAKLÖSNINGAR.

GARANTITAK I KUMLA AB

Besök: Marsvägen 16, 692 34 Kumla

Post: Box 16, 692 21 Kumla