fbpx

Brf Bovieran Örebro

DELA INLÄGGET?

Nu utför Garantitak en ombyggnation av taket över Brf Bovieran Örebro. Garantitaks delägare och projektledare, Adam Gunnarsson, sammanfattar det som ett spännande projekt.

Brf Bovieran Örebro ligger på Gäddestavägen 26 i Karlslund. Fastigheten stod klar för inflytt i mars 2011 och har sedan dess varit ett mycket uppskattat boende för de äldre i Örebro. Det som präglar Bovierans alla fastigheter i Sverige är deras välkända växthus, som utgör en stor del av byggnaderna. Det som i Bovieran Örebros fall har fallerat är att takbyggnationen är felaktig gjord så att kondens lyckats bildats i växthuset.

På beställning av Skanska har Garantitak sedan fem veckor tillbaka utfört renoveringen av Bovieran Örebros tak. Uppdraget går ut på att ta upp takets sarger och tätlägga de formslagshål som går in i växthuset. De kommer även att lyfta takfoten för att se vilket skick virket är i. Därefter ska hela taket läggas om.

Hittills har de utfört cirka 20% av det beräknade arbetet och kommer enligt nuvarande tidsplan att pågå fram till slutet av januari 2020.

– Arbetet har gått bra. Mycket i arbetet har skiljt sig från de första ritningarna vi fick. Det har exempelvis berört takets sarg på gaveln. När vi öppnade upp glastaket såg vi att det satt träbalkar som hela taket bars på. Där kommer vi nu att behöva sätta upp en stålstomme istället som vi vet kommer vara mer hållbart och förhindra taket från att kollapsa, berättar Adam Gunnarsson.

Adam har arbetat som projektledare på Garantitak sedan tre år tillbaka. I våras blev han delägare och står nu inför ytterligare ansvarstaganden. Med sina fem år på företaget och en vidareutbildning i bygg- och projektledning säger Adam att denna roll känns otroligt utvecklande och motiverande.

– Det känns jättebra att ha tagit det här steget. Nu har jag något mer att jobba och kämpa för. Jag tror på Garantitak som verksamhet och därför vill jag också växa tillsammans med dem. Det här året har varit otroligt roligt och jag ser fram emot framtiden!

Vad har du för ytterligare kommentarer om arbetet med Brf Bovieran Örebro?

– Det är absolut ett omfattande projekt, men verkligen inget som vi inte kommer kunna klara av. Arbetet innefattar ju både rivning, ombyggnation och nyläggning. Men vi kämpar på. Just nu är vi tre takmontörer på plats och det kommer nog se ut så fram tills vi är klara också. Skanska är ju, som sagt var, endast beställare av vårt jobb. De agerar egentligen bara mellanhand mellan oss och bostadsrättsföreningen, men samordnar även med byggställningar åt oss. Båda parter verkar nöjda hittills så det känns bra, avslutar Adam.

PRO FE SSI ONE LLA

TAKLÖSNINGAR.

GARANTITAK I KUMLA AB

Besök: Marsvägen 16, 692 34 Kumla