fbpx

Ökad taksäkerhet till Volvo i Hallsberg

DELA INLÄGGET?

Snön ligger tung på taken i Hallsberg. Det blir det snart ändring på. Nu har snöröjningspersonalen vid Volvo Construction Equipment fått fler och nya ställen att fästa sina livlinor på när de skottar taken på ett säkert sätt.

Röda flaggor markerar de 60 livlinefästen som är installerade på industrins tak. Totalt är det sju tak som Patrik och Amar har växlat mellan under fyra dagar för att utföra servicejobbet hos Volvo.

– Det har inte funnits livlinefästen överallt, så då har vi gått och kompletterat upp för att öka taksäkerheten och så att man går säkert även ut mot kanterna. På vissa ställen har det redan funnits fästen men med andra öglor. Där har vi borrat hål i fästena för att få upp de nya flaggorna, berättar Patrik Johansson, som har arbetat på Garantitak sedan i somras.

Med flaggorna som vajar i vinden blir livlinefästena lätta att upptäcka på långt håll, även när det är mycket snö på taket, precis som det är nu. Innan varje fäste har installerats har ytorna skottats.

– Ytan måste vara ren först och sen ruggar vi upp den gamla duken för att det ska fästa bra och bli tätt. Det är lite plock. Under den här den här lappen är det en platta, säger Patrik och pekar på den fyrkantiga duken runt livlinefästet.

– Ur plattan är det en bult som går upp. Vi pluggar fast plattan med fyra plugg och sen svetsar vi fast lappen så att det blir helt tätt och därefter det är bara att skruva på resten av anordningen. Jag vet inte exakt hur mycket det håller för, men det håller, det kan vi vara säkra på.

Det är tio minusgrader ute och blåser snålt på taket men solen lyser och Patrik är nöjd. Han föredrar att arbeta i kyla över värme och trivs med uppdraget.

– Det gäller att hålla igång. Blir det för kallt är det bara att klä på sig ännu mer, det kan man inte göra på sommaren. Men det är ett bra ställe att vara på det här. Volvo har gott om strömuttag på taket så att vi slipper springa upp och ner med sladdar när vi ska fästa plattorna. Det har underlättat mycket och gått väldigt bra!

PRO FE SSI ONE LLA

TAKLÖSNINGAR.

GARANTITAK I KUMLA AB

Besök: Marsvägen 16, 692 34 Kumla

Post: Box 16, 692 21 Kumla