fbpx

Svealundsskolan i Sörby

DELA INLÄGGET?

I bostadsområdet Sörby i Örebro byggs en helt ny skola och idrottshall. Det är Svealundsskolan som byggs och den ersätter tidigare Eklundaskolan. På beställning av Byggtema är Garantitak på plats och lägger den nya skolans och idrottshallens tak.

Den nya skolan som byggs i Sörby heter Svealundsskolan. Här ska det finnas utrymme för 575 elever från förskola till årskurs 6 och skolan planeras vara redo till terminsstarten 2021. Garantitak beräknas vara klara i god tid innan dess.

– Vi har två takläggare som varit här i tre veckor och håller just nu på med skolbyggnadens tak. Det kommer enligt tidsplanen att göras fram till semestern och sen till hösten börjar vi med idrottshallen, berättar Adam Gunnarsson, projektledare och delägare på Garantitak.

På Svealundsskolan är det några tusen kvadratmeter tak som ska läggas. Ett roligt arbete att vara delaktig i tycker Adam, då det är ett stort projekt i Örebro.

– Vårt arbete innebär att lägga en tätskiktsmatta på skoltaket och sedan gör vi även lite sedumtak och fixar taksäkerheten. Taksäkerheten är i form av vajersystem, snörrasskydd och gångbryggor.

Till hösten när Garantitak börjar med den fullstora idrottshallen tillkommer även isolering i form av tjock stenull och ovanpå läggs tätskikt av lcopal. Adam är nöjd med hur arbetet har gått så här långt.

– Allt har gått jättebra hittills! Byggtema är väldigt bra beställare att jobba med.

PRO FE SSI ONE LLA

TAKLÖSNINGAR.

GARANTITAK I KUMLA AB

Besök: Marsvägen 16, 692 34 Kumla

Post: Box 16, 692 21 Kumla