fbpx

En av Garantitaks grundare blickar tillbaka på tiden som ekonomichef: ”Jag har gjort så mycket roligt under min tid här”

DELA INLÄGGET?

År 1967 grundade Margith och Åke Hagström Garantitak. Margith tog hand om ekonomin, medan Åke var ute på fältet. Efter 56 år på bolaget slutar Margith nu som ekonomichef. Sedan företaget grundades har hon sett bolaget växa och branschen förändras.

 

När Garantitak grundades var förutsättningarna inom branschen annorlunda från nu. När Margith blickar tillbaka ser hon skillnaderna tydligt:

 

– Idag krävs det utbildning för att arbeta med takläggning och yrket har verkligen fått en ny status. Det har varit spännande att se både företaget och branschen utvecklas under min tid som ekonomichef, berättar Margith Lundström.

 

Från år 1967 till 2023: ”Det har varit toppar och dalar genom tiderna”

 

Margith har bevittnat Garantitaks utveckling på nära håll i sin roll som ekonomichef.

 

– Det har varit toppar och dalar genom tiderna, såklart. När vi startade var det ett litet enskilt företag och de första åren gjorde vi några hundratusen i omsättning per år. Förra året var det hundra miljoner, berättar hon.

 

Medan majoriteten av kollegorna jobbar ute i fält har Margith främst jobbat på kontoret under sin tid på Garantitak – en roll hon trivts bra i. Men det har också funnits rum för variation och roliga resor med jobbet.

 

– Jättetrevligt har det varit! Det bästa har nog varit att jag får vara så uppdaterad med vad som händer i bolaget. Och självklart har jag uppskattat kontakten med mina söner som äger företaget i idag, berättar Margith.

 

”Jag har fått jobba med allt jag velat”

 

Margith lämnar nu med stort förtroende över sin roll till Garantitaks nya ekonomichef Marie Andersson. Och vad väntar nu, efter tiden som ekonomichef på Garantitak? Det tar Margith lite som det kommer:

 

– Jag har gjort så mycket roligt under min tid här. Jag har inte det där behovet av att längta efter vad jag ska göra nu när jag är klar, det har jag inte. Jag har fått jobba med allt jag velat. Så nu ska jag väl försöka ta det lugnt! skrattar hon.

PRO FE SSI ONE LLA

TAKLÖSNINGAR.

GARANTITAK I KUMLA AB

Besök: Marsvägen 16, 692 34 Kumla