fbpx

Nya tak till ÖBO-lägenheterna på populära Grönsångaregatan

DELA INLÄGGET?

Grönsångaregatan är en av två upphandlingar som Garantitak utför åt ÖBO i sommar. I det populära bostadsområdet på Väster med låga hus och grönskande trädgårdar lägger Garantitak nya tätskikt med ansvar för även plåtarbete och ställningsbyggande.

 

Totalt rör det sig om 15 hus och cirka 9 000 kvadratmeter takyta. Och det har gått bra. Med gynnsamt väder har arbetet rullat på planenligt för Garantitaks takläggare.

 

– Vi började här i slutet på april och kommer att fortsätta här till mitten på september ungefär, det är planen, berättar Adam Gunnarsson på Garantitak.

 

En av två vunna offentliga upphandlingar

 

I uppdraget ingår förutom takläggning även nya plåtar och byggandet av ställningarna. Med Garantitaks egna takläggare och med inhyrda plåtslagare och ställningsbyggare är det i regel åtta personer som arbetar med att ta projektet i mål.

 

Projektet är inte det första som Garantitak utför åt Örebrobostäder AB och inte det sista heller. Redan efter semestern ska nästa ÖBO-projekt starta. Då väntar ett liknande uppdrag men i Vivalla där sju hus samt soprum får nya tätskikt.

 

”Funkar kanon!”

 

Adam som håller i trådarna för projektet och sköter kontakten med beställaren är nöjd med hur både arbetet och samarbetet fungerar vid Grönsångaregatan.

 

– ÖBO är en jättebra beställare så samarbetet funkar kanon. Det är ett kul projekt eftersom det rör sig som så många hus i ett och samma område. Sen har ju vädret verkligen varit på vår sida, det gör det hela bara roligare. Det går precis så bra som vi kan hoppas på!

PRO FE SSI ONE LLA

TAKLÖSNINGAR.

GARANTITAK I KUMLA AB

Besök: Marsvägen 16, 692 34 Kumla